Wereldkamp?

Het Wereldkamp is een broedplaats voor systeemveranderaars. Je ontmoet er mensen die vinden dat het met de wereld anders moet.  En dat kán ook, als we er samen voor strijden. Het kamp is een laboratorium, een zomerschool en een festival in één.  Je luistert naar inspirerende sprekers, leert er hoe je duurzaam leeft, hoe je actie kan voeren… Er worden debatten en workshops gehouden, we kijken films, doen inleefspellen, er klinkt muziek aan het kampvuur en we drinken samen iets in de zomerbar.  Het kamp is een plaats waar je meer leert over de –penibele- toestand van de wereld en hoe je er iets aan kan doen. Het is ook een vorm van slow tourism, want ondanks het mondiale perspectief is het gewoon een weekje kamperen in eigen land (met biologische en faire catering).

Het doet me elke keer deugd nieuwe gelijkgezinden te ontmoeten, die ook willen werken aan een betere wereld met meer gelijkheid, rechtvaardigheid, solidariteit, verdraagzaamheid,….

~ Anthony

Na zo’n week onder actieve en geëngageerde mensen weet je van aanpakken en sta je vol energie weer op de barricaden met het oog op een betere wereld. Met dit unieke meerdaags evenement rond rechtvaardige, mondiale, transitie maken we werk van onze eerste strategische peiler: wereldwijd verbinden. We zoeken we aansluiting met burgerinitiatieven en organisaties die een zelfde strijd voeren: die voor systeemverandering. Daarom wordt het kamp een samenwerking met Oikos, JNM, Reset.Vlaanderen en de Transformisten die mee instaan voor de programmatie, de promotie en de inhoud uiteraard.  

Het Wereldkamp gaat door van 30 juni tot 4 juli. Schrijf je nu in.

 • Wereldkamp. Dankzij meer dan 50 vrijwilligers.
  dd Wie meewerkt als vrijwilliger maakt het kamp mee tot een succes. Bovendien krijg je een mooie korting op de kampprijs. Meld je aan Leefgroepbegeleiders Je neemt een leefgroep van ong. 15 personen mee doorheen het prgramma. Kinderkamp Heb je een hart voor kinderen? Voor verschillende leeftijden tussen 0 en 15 jaar zoeken wij mensen… Lees meer: Wereldkamp. Dankzij meer dan 50 vrijwilligers.
 • Waarom systeemverandering belangrijk is.
  Alles laten zoals het is, is geen optie We worden wereldwijd geconfronteerd met rampzalige systeemfouten. Er is natuurlijk de klimaatcrisis, die met een rotvaart op ons afkomt, maar wist je dat ook ongelijkheid en honger de laatste jaren weer meer mensen treft. Als we een rechtvaardige samenleving op een leefbare planeet willen realiseren moeten we… Lees meer: Waarom systeemverandering belangrijk is.
 • Coöperatief kamperen
  Vijf dagen lang moet je je geen zorgen maken over boodschappen doen, koken, wassen of het sluiten van je voordeur. Je krijgt hier alles, Wereldkamp is een walhalla van generositeit. Maar die zorgeloosheid kan er maar zijn omdat iedereen een deel van het werk doet. Dus af en toe steek je een handje toe tijdens… Lees meer: Coöperatief kamperen
 • Kostprijs
  €150 Jongerentarief Iedereen tussen 0 en 25 jaar betaalt een jongerentarief dat recht geeft op 25% korting. €200 Volwassenen Wie ouder is dan 26 betaalt het standaardtarief. Hiervoor krijg je een spetterend programma, kampeer je en eet je drie maaltijden per dag €100 Medewerkers Wie meegaat als begeleider of vrijwilliger in een ondersteunende ploeg gaat… Lees meer: Kostprijs
 • Wereldkamp is co-creatie
  Al voor het zesendertigste jaar op rij (ja zelfs tijdens de coronapandemie was er een mini-kamp) verzamelen deelnemers en vrijwilligers tijdens de eerste week van de grote vakantie om er samen werk te maken van een betere wereld. En dat zal dit jaar ook weer zo zijn. Voor dit unieke meerdaags evenement rond rechtvaardige, mondiale,… Lees meer: Wereldkamp is co-creatie

Meer info?

Wie organiseert dit kamp?

Deze editie wordt door 5 organisaties in elkaar gestoken. Broederlijk Delen nodigde JNM, Oikos, De Transformisten en Reset.Vlaanderen uit, die allemaal een deel van het programma zullen uitwerken.

Wie zijn de deelnemers?

Iedereen die wilt werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld is welkom. Op activisme staat geen leeftijdsbeperking, toch.

Wat is er te doen?

Het kamp is een uitgebalanceerde mix van denken en doen, actie en ontspanning, leren en feesten.