Wereldkamp

Het Wereldkamp is een broedplaats voor systeemveranderaars. Je ontmoet er mensen die vinden dat het met de wereld anders moet.  En dat kán ook, als we er samen voor strijden. Het kamp is een laboratorium, een zomerschool en een festival in één. 

Je luistert naar inspirerende sprekers, leert er hoe je duurzaam leeft, hoe je actie kan voeren… Er worden debatten en workshops gehouden, we kijken films, doen inleefspellen, er klinkt muziek aan het kampvuur en we drinken samen iets in de zomerbar. 

Het kamp is een plaats waar je meer leert over de –penibele- toestand van de wereld en hoe je er iets aan kan doen. Je verdiept je in praktische oplossingen voor onze klimaatcrisis, groeiende ongelijkheid, mensenrechtenschendingen en hoe dit allemaal veel beter zou kunnen zijn. Wereldkamp is slow tourism, want ondanks het mondiale perspectief is het gewoon een weekje kamperen in eigen land (met biologische en faire catering).

Het doet me elke keer deugd nieuwe gelijkgezinden te ontmoeten, die ook willen werken aan een betere wereld met meer gelijkheid, rechtvaardigheid, solidariteit, verdraagzaamheid,….

~ Anthony

Na zo’n week onder actieve en geëngageerde mensen weet je van aanpakken en sta je vol energie weer op de barricaden met het oog op een betere wereld. Met dit unieke meerdaags evenement rond rechtvaardige, mondiale, transitie zoeken we aansluiting met burgerinitiatieven en organisaties die een zelfde strijd voeren: die voor systeemverandering. Daarom wordt het kamp een samenwerking met Oikos, JNM, Reset.Vlaanderen en de Transformisten die mee instaan voor de programmatie, de promotie en de inhoud uiteraard.  

Wereldkamp: van 30 juni tot 4 juli.

Wie organiseert dit kamp?

Deze editie wordt door 5 organisaties in elkaar gestoken. Broederlijk Delen nodigde JNM, Oikos, De Transformisten en Reset.Vlaanderen uit, die allemaal een deel van het programma zullen uitwerken.

Wie zijn de deelnemers?

Iedereen die wilt werken aan een duurzame en rechtvaardige wereld is welkom. Op activisme staat geen leeftijdsbeperking, toch.

Wat is er te doen?

Het kamp is een uitgebalanceerde mix van denken en doen, actie en ontspanning, leren en feesten. In de aanloop naar het kamp raakt het programma steeds meer gevuld.