Wereldkamp is co-creatie

Al voor het zesendertigste jaar op rij (ja zelfs tijdens de coronapandemie was er een mini-kamp) verzamelen deelnemers en vrijwilligers tijdens de eerste week van de grote vakantie om er samen werk te maken van een betere wereld. En dat zal dit jaar ook weer zo zijn. Voor dit unieke meerdaags evenement rond rechtvaardige, mondiale, transitie zoeken we aansluiting met burgerinitiatieven en organisaties die een zelfde strijd voeren: die voor systeemverandering. Daarom wordt het kamp een samenwerking met Oikos, JNM, Reset.Vlaanderen en de Transformisten. Samen werken we een boeiend programma uit rond de vraag ‘hoe verander je op een duurzame manier het systeem’?

Wereldkamp is bovendien een echt vrijwilligersinitiatief. Zonder vrijwilligers, geen Wereldkamp. Je kan je engageren in de voorbereiding of op kamp zélf als begeleider, in de keukenploeg of als podiumbeest in de animatieploeg.

Toch rekenen we ook op de hulp van elke deelnemer. Door af en toe mee de handen uit de mouwen te steken (groentjes snijden, afwassen, de bar openhouden …) zorgen we er samen voor dat het voor iedereen een leuk kamp wordt. Co-housing, co-creëren en co-verantwoordelijkheid zijn de principes die we naar voor schuiven.


Reacties

Eén reactie op “Wereldkamp is co-creatie”

  1. Hi, this is a comment.
    To get started with moderating, editing, and deleting comments, please visit the Comments screen in the dashboard.
    Commenter avatars come from Gravatar.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *